Cum se inlocuiesc sigurantele

Cea mai intalnita defectiune care poate aparea intr-o locuinta este arderea sigurantelor. Dupa cum probabil stiti, la parcurgerea curentului electric prin conductoare se degaja caldura, care este cu atat mai mare cu cat sectiunea conductorului este mai mica. In cazul conductoarelor subtiri si al intensitatii puternice a curentului, incalzirea este atat de puternica incat izolatia se arde si conductoarele, venind in contact, produc o crestere brusca a intensitatii curentului, denumita scurt-circuit.


Citeste mai mult

Cand se fac masuratori PRAM

Prevenirea electrocutarii personalului care utilizeaza instalatia electrica si echipamentul de lucru folosit

Prevenirea incendierii cladirilor si prevenirea distrugerii aparaturii electrice si electronice;

Verificare continuitatii nulului de protectie.

Buletinele PRAM sunt necesare la controalele efectuate de Protectia Muncii, Protectia Consumatorului si ISU.

Verificarea si masurarea se efectueaza conform STAS 12604/4. Verificarea PRAM reprezinta masurarea rezistentei de dispersie a instalatiei de pamantare si paratrasnetului cu aparate speciale pentru fiecare masuratoare in parte. Aparatul este verificat anual de metrologie autorizata.

Pentru protectia si sanatatea oamenilor trebuiesc efectuate masuratori PRAM periodice.


Citeste mai mult

Cum se executa o instalatie electrica

Pentru inceput se stabilesc locurile de aplasare a aparatelor respectiv : prize (aici fac referire si la cele de curenti salbi respectiv T.V., internet, telefon sisteme de sonorizare) , intrerupatoare , corpuri de iluminat , tabloul electric (sau tablourile electrice dupa caz) . Aceasta stabilire nu este facuta la voia intamplari , ea se realizeaza astfel incat dupa finalizarea lucrarii sa nu existe probleme de amplasare a acestor aparate atat din punct de vedere al functionarii cat si al esteticului . O instalatie electrica bine facuta , pe langa faptul ca e realizata corect electric ea mai trebuie realizata la un anumit "stas" . De exemplu un intrerupator amplasat intr-un loc in care nu e accesibil poate fi chiar incomod pentru aprinderea plafonierei sau a aplicei de pe perete .


Citeste mai mult

- Contactati-ne acum !

Pentru o situatie mai ampla, va rugam folositi forumularul de contact iar in cel mai scurt timp va contactam.

Locatia Noastra

Bucuresti, Str Lectorului nr 5

Social Media

Formular de contact